003064
децембар 2021
пусчпсн
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

О Нама...

Основна школа „Херој Пинки“ као самостална институција почиње са радом од 1971. Године. Оно што се мењало од почетка рада школе до данас јесу 2људски и материјални ресурси, услови у којима је школа радила и те промене су чиниле да школа из године у годину буде у могућности да пружа све квалитетније услуге едукације, хабилитације и рехабилитације деце са сметњама у развоју, као и подршку њиховим породицама.
Школа се бави васпитањем и образовањем деце са сметњама у развоју узраста од 3 до 19 година. Пружамо подршку и деци из редовног образовног система, наставницима у редовним школама и породицама деце са сметњама.
Наш циљ је да свако дете у складу са својим способностима и интересовањима оствари максималан могући напредак у развоју своје личности, да буде срећно и задовољно собом, да функционише што самосталније, и да буде укључено у редовне животне токове у својој друштвеној средини.
Желимо да будемо школа у којој деца без обзира на степен и врсту сметње у развоју радо проводе време, бавећи се разноврсним активностима заједно са вредним, амбициозним и посвећеним стручњацима.

Владимир Бабић и Милена Ђилас, ученици шестог разреда, учествовали су на конкурсу које је организовао Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ заједно са мрежом Института/Завода, на тему ЗДРАВЉЕ НА УСТА УЛАЗИ. Које воће се једе од понедељка до недеље прочитајте у њиховој заједничкој песмици под називом „Здрави дани“

ЗДРАВИ ДАНИ
Од понедељка до недеље
здрави си ми дани,
а како то успевам
прочитајте сами.

Понедељком се дружим
са својим другом Ивом,
а дан завршимо
са лепом, плавом шљивом.

Уторак не пролази
без моје драге Душке,
очас посла смажемо
две-три сочне крушке.

Средом дође Ђорђе
па једемо грожђе.

Четвртак је резервисан
за моју љубав Јану,
док јој пишем песме
Једемо банану.

Кад петком пада киша
мени дође мој друг Миша.
И док се време мути
Нама прија лимун жути.

Суботом ми дођу комшинице моје,
па свака смаже јабуку
различите боје.

Недеља ми најдража,
дружимо се сви,
зачинимо је воћном салатом,
пробај тако и ти!

Са нестрпљењем очекујемо резултате конкурса!