003057
децембар 2021
пусчпсн
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

О Нама...

Основна школа „Херој Пинки“ као самостална институција почиње са радом од 1971. Године. Оно што се мењало од почетка рада школе до данас јесу 2људски и материјални ресурси, услови у којима је школа радила и те промене су чиниле да школа из године у годину буде у могућности да пружа све квалитетније услуге едукације, хабилитације и рехабилитације деце са сметњама у развоју, као и подршку њиховим породицама.
Школа се бави васпитањем и образовањем деце са сметњама у развоју узраста од 3 до 19 година. Пружамо подршку и деци из редовног образовног система, наставницима у редовним школама и породицама деце са сметњама.
Наш циљ је да свако дете у складу са својим способностима и интересовањима оствари максималан могући напредак у развоју своје личности, да буде срећно и задовољно собом, да функционише што самосталније, и да буде укључено у редовне животне токове у својој друштвеној средини.
Желимо да будемо школа у којој деца без обзира на степен и врсту сметње у развоју радо проводе време, бавећи се разноврсним активностима заједно са вредним, амбициозним и посвећеним стручњацима.

Под слоганом ДА ПРАВО СВАКО-ДЕТЕ УЖИВА ЛАКО обележили смо Дечију недељу од 7. до 13. октобра. У нашој школи организовали смо разне активности које смо посветили деци. Упознали су се која права имају, али исто тако и са својим обавезама, припремили смо добродошлицу првацима, показали колико смо креативни на ликовном такмичењу, дочекали госта из Црвеног крста. Све у свему, лепо смо се дружили, такмичили, понешто научили. Петак је био резервисан за спортске активности. Није важно ко је победио, важно је да је свима било лепо, да је свако на свој начин показао колико је вешт и окретан. Тога дана. Председник општине Бранислав Шушница и председник Скупштине општине Мита Лачански, поводом обележавања Дечје недеље, угостили су прваке из свих школа наше општине. Међу "новопеченим" ђацима били су и прваци наше школе који су од председника добили комплет књига за школску библиотеку. Након заједничког фотографисања прваци су послужени слаткишима и соком, да би потом сви заједно посадили дрво генерације у парку поред зграде Скупштине општине.