003052
децембар 2021
пусчпсн
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

О Нама...

Основна школа „Херој Пинки“ као самостална институција почиње са радом од 1971. Године. Оно што се мењало од почетка рада школе до данас јесу 2људски и материјални ресурси, услови у којима је школа радила и те промене су чиниле да школа из године у годину буде у могућности да пружа све квалитетније услуге едукације, хабилитације и рехабилитације деце са сметњама у развоју, као и подршку њиховим породицама.
Школа се бави васпитањем и образовањем деце са сметњама у развоју узраста од 3 до 19 година. Пружамо подршку и деци из редовног образовног система, наставницима у редовним школама и породицама деце са сметњама.
Наш циљ је да свако дете у складу са својим способностима и интересовањима оствари максималан могући напредак у развоју своје личности, да буде срећно и задовољно собом, да функционише што самосталније, и да буде укључено у редовне животне токове у својој друштвеној средини.
Желимо да будемо школа у којој деца без обзира на степен и врсту сметње у развоју радо проводе време, бавећи се разноврсним активностима заједно са вредним, амбициозним и посвећеним стручњацима.

Наша школа је радо прихватила позив Нансен дијалог центар Србија да обележи Међународни дан мира 21.септембар. Ученици и наставници наше школе уз дружење са ученицима и њиховом учитељицом Наталијом Ковачевић из ОШ "Свети Сава" који су нам били гости и уживали у заједничким активностима, израдили су два плаката са порукама мира, заједничког дружења, љубави, другарства, толеранције, поштовања...Поновили смо колико је значајно да бринемо и водимо рачуна о природи. Сви заједно смо отпевали песму која је наше ауторско дело Текст за песму је написала наставница Јелена Јовић и ученици еколошке секције, а музику наставници Владислава Берга и Живко Петковић. Хвала пуно нашим музичарима на хармоници, наставнику Срђану и наставнику Жики без којих наше извођење песмице не би звучало овако одлично! И по ко зна који пут смо показали да смо ШКОЛА ВЕЛИКОГ СРЦА.