003056
децембар 2021
пусчпсн
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

О Нама...

Основна школа „Херој Пинки“ као самостална институција почиње са радом од 1971. Године. Оно што се мењало од почетка рада школе до данас јесу 2људски и материјални ресурси, услови у којима је школа радила и те промене су чиниле да школа из године у годину буде у могућности да пружа све квалитетније услуге едукације, хабилитације и рехабилитације деце са сметњама у развоју, као и подршку њиховим породицама.
Школа се бави васпитањем и образовањем деце са сметњама у развоју узраста од 3 до 19 година. Пружамо подршку и деци из редовног образовног система, наставницима у редовним школама и породицама деце са сметњама.
Наш циљ је да свако дете у складу са својим способностима и интересовањима оствари максималан могући напредак у развоју своје личности, да буде срећно и задовољно собом, да функционише што самосталније, и да буде укључено у редовне животне токове у својој друштвеној средини.
Желимо да будемо школа у којој деца без обзира на степен и врсту сметње у развоју радо проводе време, бавећи се разноврсним активностима заједно са вредним, амбициозним и посвећеним стручњацима.

ОБЕЛЕЖЕН 2. АПРИЛ СВЕТСКИ ДАН ОСОБА СА АУТИЗМОМ


ОШ "Херој Пинки" је у виду стручног скупа 2. априла обележила Свeтски дан особа са аутизмом. Реализатори скупа били су Горана Шарац - соматопед, Анђела Дувњак - олигофренолог, Александра Павловић - специјални педагог, Маја Милићевић - олигофренолог, Дијана Вила - соматопед и родитељ Андријана Пинђјер Гажа. Присутни су имали прилику да чују како се аутизам препознаје и добили су разне савете за третман и рад са децом из спектра аутизма. Скупу су присуствовали бројни гости, стручни сарадници из предшколских установа из Бачке Паланаке, Челарева, Вајске, Бача, Силбаша и бројни родитељи.