071397
мај 2022
пусчпсн
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Уводна реч - о нама

О Нама...

Основна школа „Херој Пинки“ као самостална институција почиње са радом од 1971. Године. Оно што се мењало од почетка рада школе до данас јесу 2људски и материјални ресурси, услови у којима је школа радила и те промене су чиниле да школа из године у годину буде у могућности да пружа све квалитетније услуге едукације, хабилитације и рехабилитације деце са сметњама у развоју, као и подршку њиховим породицама.
Школа се бави васпитањем и образовањем деце са сметњама у развоју узраста од 3 до 19 година. Пружамо подршку и деци из редовног образовног система, наставницима у редовним школама и породицама деце са сметњама.
Наш циљ је да свако дете у складу са својим способностима и интересовањима оствари максималан могући напредак у развоју своје личности, да буде срећно и задовољно собом, да функционише што самосталније, и да буде укључено у редовне животне токове у својој друштвеној средини.
Желимо да будемо школа у којој деца без обзира на степен и врсту сметње у развоју радо проводе време, бавећи се разноврсним активностима заједно са вредним, амбициозним и посвећеним стручњацима.

КО ЈЕ ТО ДЕФЕКТОЛОГ?

Да ли знате ко је то - ДЕФЕКТОЛОГ? Дефектолог је стручњак који се бави изучавањем недостатака у области развоја чула, моторике, менталних функција и друштвеног понашања деце и омладине. Дефектолог проучава недостатке који се јављају у свим овим областима личности услед озледа или неадекватног васпитно-образовног приступа породици и школи. У нашој школи "Херој Пинки" раде дефектолози различитих профила: олигофренолози, логопеди, сурдолози, тифлолози, соматопеди, специјални педагози. У наредном периоду ближе ћемо вас упознати са сваким од њих, као и са начинима и методама на које дефектолог може да унапреди постојећи потенцијал детета са којим ради.