071362
мај 2022
пусчпсн
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Уводна реч - о нама

О Нама...

Основна школа „Херој Пинки“ као самостална институција почиње са радом од 1971. Године. Оно што се мењало од почетка рада школе до данас јесу 2људски и материјални ресурси, услови у којима је школа радила и те промене су чиниле да школа из године у годину буде у могућности да пружа све квалитетније услуге едукације, хабилитације и рехабилитације деце са сметњама у развоју, као и подршку њиховим породицама.
Школа се бави васпитањем и образовањем деце са сметњама у развоју узраста од 3 до 19 година. Пружамо подршку и деци из редовног образовног система, наставницима у редовним школама и породицама деце са сметњама.
Наш циљ је да свако дете у складу са својим способностима и интересовањима оствари максималан могући напредак у развоју своје личности, да буде срећно и задовољно собом, да функционише што самосталније, и да буде укључено у редовне животне токове у својој друштвеној средини.
Желимо да будемо школа у којој деца без обзира на степен и врсту сметње у развоју радо проводе време, бавећи се разноврсним активностима заједно са вредним, амбициозним и посвећеним стручњацима.

ко је то логопед?

Ко је ОЛИГОФРЕНОЛОГ? Шта он ради? - Одговор на ова питања дала је Анђела Дувњак, један од наших дефектолога -олигофренолога.
Олигофренолог васпитава, образује и рехабилитује децу са потешкоћама у менталном развоју. Његова улога је да подстиче развој сазнајних функција све до њихових оптималних могућности и помаже у диференцијацији осећања усмерених ка свету примерено нивоу опажања детета и разумевања тога света. Олигофренолог настоји да подигне ниво способности које су деци преостале, да их открије и развије компензациионе могућности дечијег сазнајног, емоционалног живота и психомоторике. Он омогућује деци са потешкоћама да својим знањима буду што ближа популацији вршњака којој припадају и да се што боље прилагоде средини у којој живе.