130989

Јавне набавке

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

О Нама...

Основна школа „Херој Пинки“ као самостална институција почиње са радом од 1971. Године. Оно што се мењало од почетка рада школе до данас јесу 2људски и материјални ресурси, услови у којима је школа радила и те промене су чиниле да школа из године у годину буде у могућности да пружа све квалитетније услуге едукације, хабилитације и рехабилитације деце са сметњама у развоју, као и подршку њиховим породицама.
Школа се бави васпитањем и образовањем деце са сметњама у развоју узраста од 3 до 19 година. Пружамо подршку и деци из редовног образовног система, наставницима у редовним школама и породицама деце са сметњама.
Наш циљ је да свако дете у складу са својим способностима и интересовањима оствари максималан могући напредак у развоју своје личности, да буде срећно и задовољно собом, да функционише што самосталније, и да буде укључено у редовне животне токове у својој друштвеној средини.
Желимо да будемо школа у којој деца без обзира на степен и врсту сметње у развоју радо проводе време, бавећи се разноврсним активностима заједно са вредним, амбициозним и посвећеним стручњацима.

Традиционални „Новогодишњи базар“ одржао се 6. децембра у холу Извршног већа Новог Сада. Као и сваке године изложили смо своје радове, а можемо да се похвалимо и успешном продајом. Уз дивно дружење, новогодишње пакетиће и сјајан програм уживали смо у веселој атмосвери.

Пошта Србије је и ове године, као и предходних, за децу узраста до 10 година расписала конкурс под називом „ПИШИ ДЕДА МРАЗУ“. Ове године су деца из развојне и припремне – предшколске групе била вредна и одлучила да пошаљу своје писмо Деда Мразу. Вредно су бојила, сецкала, лепила, а потом своје радаове спаковала у један „пакет“ са поруком у стиховимa Деда Мразу. Прошетала су до поште и своју пошиљку послала на познату адресу. Са зебњом у срцу, нестрпљиво очекују одговор од драгог им Деда Мраза.

Током месеца октобра, у развојној и припремној-предшколској групи, свакодневно су реализоване различите активности односно игре под заједничким називом „Игре водом“. Вода се налази свуда око нас. Свако дете се сусрело са водом. Вода децу очарава и привлачи. Кроз игре водом пружена је деци прилика да стекну знања о води, да уоче битне карактристике воде. Разноврсне игре са водом су биле извор великог уживања и радости за децу.

Дана 19.11. у нашој школи реализоване су активности на тему Квалитетно образовање за сву децу, а поводом обележавања 30 година од усвајања Конвенције о правима детета. Приказане су три дигиталне приче наших ученика Владимира, Милене и Марка. Циљ дигиталних прича је оснаживање деце ка путу њихових потреба и жеља. За текст, фотографије и снимке дигиталних прича побринула се наставница Владислава Берга, а за аудио-видео монтажу Срђан Павловић. Затим су наступили ученици рецитатори и наши весели хористи који су извели песме За милион година и Јесењу сонату. Наставили смо радионицом "Сви наши погледи и осмеси" и игром "Музичке столице". У предвиђеним активностима сублимиране су и обједињене активности које се у школи реализују кроз редован рад, ваннаставне и слободне активности.

 

 

 

Погледајте и послушајте дигиталне приче:

 

 ВЛАДА   МИЛЕНА   МАРКО

 

 


Уз мало маште, боје, лишћа и кукуруза и у модној креацији од најлонских кеса, на еко радионицама, настала је ДЕВОЈКА-ЈЕСЕН која је украсила је наш еко кутак.