271615

Јавне набавке

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

О Нама...

Основна школа „Херој Пинки“ као самостална институција почиње са радом од 1971. Године. Оно што се мењало од почетка рада школе до данас јесу 2људски и материјални ресурси, услови у којима је школа радила и те промене су чиниле да школа из године у годину буде у могућности да пружа све квалитетније услуге едукације, хабилитације и рехабилитације деце са сметњама у развоју, као и подршку њиховим породицама.
Школа се бави васпитањем и образовањем деце са сметњама у развоју узраста од 3 до 19 година. Пружамо подршку и деци из редовног образовног система, наставницима у редовним школама и породицама деце са сметњама.
Наш циљ је да свако дете у складу са својим способностима и интересовањима оствари максималан могући напредак у развоју своје личности, да буде срећно и задовољно собом, да функционише што самосталније, и да буде укључено у редовне животне токове у својој друштвеној средини.
Желимо да будемо школа у којој деца без обзира на степен и врсту сметње у развоју радо проводе време, бавећи се разноврсним активностима заједно са вредним, амбициозним и посвећеним стручњацима.

„У школици и у школи
Свети Сава децу воли
и за њих се Богу моли,
да нам здравље радост буди
да будемо добри људи.“
Ово је само једна од порука која се чула на свечаној приредби коју су припремили ученици и наставници школе а која је посвећена нашем првом Архиепископу и великом просветитељу Светом Сави. Уз славски колач, жито и свећу подсетили смо се зашто је Свети Сава школска слава и зашто је пут којим је он ишао и наш пут за добру садашњост и још бољу будућност. Компанији НИС као и директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић, обезбедили су светосавске пакетиће за сву децу и тако допринели да овај дан буде још лепши.