271855

Јавне набавке

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

О Нама...

Основна школа „Херој Пинки“ као самостална институција почиње са радом од 1971. Године. Оно што се мењало од почетка рада школе до данас јесу 2људски и материјални ресурси, услови у којима је школа радила и те промене су чиниле да школа из године у годину буде у могућности да пружа све квалитетније услуге едукације, хабилитације и рехабилитације деце са сметњама у развоју, као и подршку њиховим породицама.
Школа се бави васпитањем и образовањем деце са сметњама у развоју узраста од 3 до 19 година. Пружамо подршку и деци из редовног образовног система, наставницима у редовним школама и породицама деце са сметњама.
Наш циљ је да свако дете у складу са својим способностима и интересовањима оствари максималан могући напредак у развоју своје личности, да буде срећно и задовољно собом, да функционише што самосталније, и да буде укључено у редовне животне токове у својој друштвеној средини.
Желимо да будемо школа у којој деца без обзира на степен и врсту сметње у развоју радо проводе време, бавећи се разноврсним активностима заједно са вредним, амбициозним и посвећеним стручњацима.

Дана 19.11. у нашој школи реализоване су активности на тему Квалитетно образовање за сву децу, а поводом обележавања 30 година од усвајања Конвенције о правима детета. Приказане су три дигиталне приче наших ученика Владимира, Милене и Марка. Циљ дигиталних прича је оснаживање деце ка путу њихових потреба и жеља. За текст, фотографије и снимке дигиталних прича побринула се наставница Владислава Берга, а за аудио-видео монтажу Срђан Павловић. Затим су наступили ученици рецитатори и наши весели хористи који су извели песме За милион година и Јесењу сонату. Наставили смо радионицом "Сви наши погледи и осмеси" и игром "Музичке столице". У предвиђеним активностима сублимиране су и обједињене активности које се у школи реализују кроз редован рад, ваннаставне и слободне активности.

 

 

 

Погледајте и послушајте дигиталне приче:

 

 ВЛАДА   МИЛЕНА   МАРКО